Digitale activa bedrijf Cred ogen wereldwijde uitbreiding met behulp van Visa’s netwerk

Crypto leen- en uitleenplatform Cred heeft zich aangesloten bij het Fintech Fast Track-programma van Visa om de adoptie van DeFi-leningen te bevorderen.

Het gedecentraliseerde financieringsplatform Cred zal nu gebruik maken van het uitgebreide bereik van Visa om het uitlenen en uitlenen van digitale activa verder te stimuleren.

Op 8 september kondigde Cred aan dat het zich heeft aangesloten bij het internationale betaalprogramma Fintech Fast Track van Visa – een programma dat starters in de betalingssector helpt om het netwerk, de toolkits en de expertise van Visa te gebruiken voor het bouwen van betalingsoplossingen.

Cred zal het bereik en de veiligheid van de betalingsgigant gebruiken om het decentrale uitlenen en lenen van cryptocurrencies, of crypto leningen, te populariseren.

Het uitlenen en lenen van cryptocurrency’s is recentelijk populair geworden met de lancering van het op Ethereum gebaseerde leenplatform Compound. Op het moment van schrijven maakt de totale waarde die is vergrendeld in leen- en uitleenprotocollen meer dan 40% uit van de totale waarde die is vergrendeld in DeFi.

In de eerste week van juni bedroeg het totale bedrag van alle DeFi-applicaties slechts 1 miljard dollar. Na drie maanden heeft de DeFi-markt vandaag echter meer dan 7,9 miljard dollar in handen, een daling van 1,6 miljard dollar ten opzichte van het record van 9,5 miljard dollar in de eerste week van september.

Cred CEO en oprichter Dan Schatt vertelde Cointelegraph dat Cred werkt aan het overbruggen van de kloof tussen deze snel evoluerende DeFi-ruimte en het gecentraliseerde financieringssysteem, zodat mensen kunnen profiteren van het beste van beide werelden.

Vanaf later dit jaar zal Cred samenwerken met Visa en zijn bankpartners om zijn gebruikers in staat te stellen de rente-uitkeringen rechtstreeks op hun bankrekeningen te ontvangen in lokale fiatvaluta’s, aldus Schatt. Terwijl de functie in eerste instantie beperkt zal blijven tot bepaalde gebieden, zal Cred blijven samenwerken met banken in verschillende jurisdicties gedurende 2021, voegde hij eraan toe.