Etelä-Korean parlamentin jäsen tekee tarjouksen määrätä myyntivoittoveroa salaukselle

Etelä-Korean parlamentin jäsen tekee tarjouksen määrätä myyntivoittoveroa Crypto 101: lle
Yang Kyung-sook. Lähde: Twitter, @yangkyungsook

Vaikuttava Etelä-Korean parlamentin jäsen on esittänyt yksityisten jäsenten lakiesityksen, jonka mukaan salaus verotetaan kansakunnan pääomavoittojen verolakien nojalla

Per Jose Ilbo, Yang Kyung-sook, kansanedustajana hallitsevan puolueen jäsen ja kansalliskokouksen suunnittelu ja talousvaliokunta, sanoi hän on tehnyt lakiehdotuksen, joka näkisi maan verolain uudistettu – pakottaa kauppiaan crypto palkansaajien maksamaan veroa salausvoitoistaan.

Yang sanoi, että muut maat – kuten Japani ja Yhdysvallat – ovat jo ottaneet käyttöön salaukseen liittyvät pääomavoittoja koskevat verosäännöt, ja väitti, että Soulin on korkea aika seurata esimerkkiä.

Yang lähetti myös kopion ehdotuksistaan ​​maan korkeimmalle finanssiregulaattorille, Financial Services Commissionille

Yang huomautti todistusasiakirjoissaan, että maan neljässä suurimmassa salauspörssissä tehtiin vuosittain kymmeniä tuhansia transaktioita. Yang väitti myös, että kaikkien johtavien salauspörssien välisten kauppojen kumulatiivinen arvo vuosina 2015 – toukokuu 2020 oli 1,8 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Yang lisäsi, että saman ajanjakson aikana alustoilla suoritettiin keskimäärin 780 000 tapahtumaa päivässä – verottajalta ilmeisesti tietämättä mitään tämän toiminnan laajuudesta.

Parlamentin edustaja totesi myös, että lakia olisi sovellettava paitsi Etelä-Korean asukkaiden lisäksi myös ulkomailla asuviin eteläkorealaisiin, jotka harjoittavat salaukseen liittyvää liiketoimintaa tai salauskauppaa.